keskiviikko 15. elokuuta 2012

Lisää kavereita!

Eeviä kävi tuossa viikonloppuna leikittämässä Hertta-beagle, jolla on ikää vähän reilu vuosi. Hertan kanssa Eevi saikin oikein tunteella riekkua, aika jykevärakenteinen (mutta silti hyvin hienovarainen tuon pennun kanssa!) beagle antoi jopa vähän haastettakin - sitähän ei ihan kuka tahansa selätä! ;)

Muutama kuva tyttöjen peuhuusta:









Kaunis Hertta! :)


^Tälle kuvalle en voi olla nauramatta :D Hertta ja sen korvat... !

Notta tällästä menoa täällä! 
Eilen käväistiin Eevin kanssa taas kaupungin hulinassa ja käytiin Mustissa ja Mirrissä ostamassa tytölle uudet valjaat, edelliset jäi jo pieneksi... tuo kasvaa liian nopeasti! Liikkeeseen sai viedä kaikenkarvaiset turrit, joten Eevi oli tottakai messissä. Paljon sai neiti ihalijoita ja rapsutuksia, kehujakin. Yksi nainen sanoi, että "ompas sulla kovin rauhallinen pentu!", todellisuudessa E oli vaan niin ihmeissään, ettei tehnyt muuta kuin ihmetellyt. Samainen nainen kehui Eevin hyvää katsekontaktia ja toivotti onnea tulevaisuuteen! :-) Hienosti tuo vieraatkin ihmiset kohtaa, tosin odottaa aina lupaa mennä haistelemaan...

Tänään löysin vajasta vanhan, hieman kärsineenkin putki-esteen! Sitä tuossa sit innostuin tyttären kanssa kokeilemaan ja yllätyin kuinka nopeasti tuo hoksasi taas homman. Lopuksi kokeiltiin jo vähän pienen vauhdinkin kanssa putkeen menoa, sekin onnistui kun vanhalta tekijältä! Isä lupasi askarrella meille kepit eli niihin sitten seuraavaksi tutustutaan. Hypyt ja muut saa nyt ainakin vielä hetken odottaa... Jos jollain on hyviä vinkkejä "pentuagilityyn" niin niitä saa heitellä kommenttiboxiin! Tiedän, ettei jotkut hyväksy juuri mitään agi-juttuja pennun kanssa, mutta empä usko, että tuosta putkesta taikka kepeistä mitään haittaakaan olisi... :D

Mutta, nyt neiti nukahti tuonne mun jalkoihin ja munkin pitäisi varmaan kömpiä sänkyyn pikkuhiljaa... Huomenna otetaan taas uusi rakennekuva ja sellaista!

3 kommenttia:

  1. Kepit on itseasiassa melko raskas "este" kehittyvälle pennulle. Brandylläkin alettiin treenaamaan keppejä melko aikaisessa vaiheessa, mutta keppejä oli vain "puolikas määrä". Harjoiteltiin ehkä max. kerran kuussa ja ihan vain muutama toisto.

    Jos meinaa agilityä tulevaisuudessa harrastaa, niin kannattaa miettiä miten koiraa lähtee niille esteille opettamaan. Esim. kepeissäkin on hurjasti vaihtoehtoja, imuttaminen, kujakepit, ohjurit jne. Myös keppien oikea etäisyys on tärkeää, koska koira laskee aika paljon lihasmuistin varaan kepeillä ja jos harjoittelukepit eroavat paljonkin oikeista, ei koira välttämättä osaakkaan kepitellä "oikeilla kepeillä".

    Itse en nää pentuagissa mitään pahaa, kunhan tosiaan muistaan, ettei treenaaminen voi olla samanlaista kuin aikuisen koiran kanssa. Itse nään parhaimmaksi opetella pentuagissa ensisijaisesti mm. estefocusta (=estehakuisuutta), etenemisiä, ohjauskuvioita. Eli minusta esteet (ilman rimoja) on paljon käytännöllisemmät kuin esim. kepit tässä vaiheessa pennun elämää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tottakai muistan, että pennun kanssa pennun "säännöillä".

      Mutta kiitos paljon vastauksestasi! Mä olen ihan uusi agilityn parissa, eikä mitkään ohjeet tai vinkit ole pahasta :D Nytpä siis alan noihin muihinkin juttuihin vähän perehtyä!

      Poista
  2. Eikä, ihan mahtava tuo kuva missä Eevi on "puskassa".. :D

    Mä olen ihan samoilla linjoilla Netan kanssa, kepit ovat yllättävän raskas este, kun miettii miten kovaa ponnistusvoimaa ja selkärangan "notkeisuutta" koira tarvii, jotta voi pujotella vauhdikkaasti (okei, pentuagissa nyt tuskin niinkään vauhdista on kiinni, mutta juurikin sitä miettisin, että kannattaa jo alkuun opettaa koira suorittamaan esteet mahdollisimman aikailematta, eikä pentu siihen välttämättä fyysisesti kykene). Jättäisin siis kepit vielä paljon myöhemmäs, treenatkaa leikin ohella vaikka eteenjuoksemista (koira juoksee itse palkan luokse) tai sen sellaista, jos jotain on pakko treenata. Teillä on kuitenkin koko koiranelämä aikaa aloittaa se agility! :)

    Itse tutustuttaisin pentuni lähinnä esteiden "olemassaoloon" ilman minkäänlaisia suorituksia, agilitykisoihin tai koiratapahtumiin (jos ryhmässä tai tavoitteellisesti meinaa treenata) sekä siihen perustottelevaisuuteen.

    VastaaPoista