sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Talviriemua!

Lajimääritelmä: Lumikuono-opossumi.

Heippa hei pitkästä aikaa! On kyllä ollut niin paljon menoa ja meininkiä, että on tää bloggaaminen jäänyt viimeaikoina vähän toissijaiseksi :D Toisen blogin ristin jo pienelle tauolle, mutta tätä ainakin ajattelin kuitenkin päivitellä - aina kun vain ehdin!

Kuvia ainakin on kertynyt enemmän kuin paljon, tässä pari vanhempaa ja syksyisempää kuvaa:



Nämä kuvat on pienen kävelymatkan päästä, yhdeltä isolta kentältä, jossa käydään Eevin kanssa aina touhuamassa mitä milloinkin. Joskus temppuja ja tokoilua, toisinaan pallon tai kepin heittelyä... 

...tai sitten...




...kaverin kanssa riehumista! Viimeviikolla tuonne ko. kentälle pystytettiin kauakalo, jossa ei tosin ole vielä jäätä, joten päätettiin sitten kaverin kanssa päästää koirat kaukaloon riehumaan :)

Eevin on myös päässyt mun "taiteellisempien" kuvienkin malliksi, olisikohan parisen viikkoa takaperin otettuja. Oltiin lenkkipolun varrella olevalla kalliolla juoksentelemassa ja kuvailemassa, auringonlaskussa...



Siinäpä taisi olla nuo vanhemmat, julkaisukelpoiset, kuvat ;) Eevi sen kun kasvaa ja varttuu... Painoa tuolla on varmaan (NOIN) 17kg, en ole hetkeen aikaan punninnut, mutta tuo saattaisi olla aika lähellä. Pentukarva on lopullisestikkin vaihtunut pois ja kyllä tuosta oikein kaunis aussie on kasvamassa.
Vielä ei ole ainakaan tuntunut, että se kuuluisa mörköikä olisi painamassa päälle, mutta sitä toki odotellessa... :D Hienosti alkaa kaikki perusjutut olla hallussa. Eilen jo vähän suunniteltiin, että voitaisiin varmaan matot heitellä jo takaisin lattioille, niitä onkin jo kaivannut! :D Eevin ainut heikko kohta on lenkkipolulla muut koirat, kovasti kiinnostaisi mennä kaikkia moikkaamaan. Muuten esim. vastaan tulevat ihmiset ohitetaan oikeen nätisti. Vapaana metsässä juostessa uskaltaa jo vähän kauemmas irrottautua, mutta toki tuleekin sit pää kolmantena jalkana luokse jos pyytää. Ja mikäpä sitä olisikaan mukavampaa, kuin vapaana rallaaminen metsässä, sitä on jopa munkin hauska katella, kun näkee kuinka paljon tuo nauttii siitä! :)

Istu, maahan, seiso... PÖH! Ei me sellasia tylsiä temppuja jakseta enää harjoitella, ne on nimittäin jo hyvin hallussa. Sen sijaan erilaiset sirkustemput on tätä nykyä pop! Ehdoton lemppari on jalkojen väliin pujahtaminen ja siellä käveleminen. Myös tätä kaksjalkaista on alkanut vähän houkutella tuo koiratanssin maailma, ainakin mulla olis siihen lajiin aika tosi kätevä koira käytettävissä!

Samoin agility-juttuja ollaan vähän treenailtu: Tavaroiden kiertämistä, erilaisia käännöksiä ja mutkia, ohjaamista ja sen ymmärtämistä, putkiestettä... kaikkea mitä nyt tuon kanssa uskaltaa tehdä! Käytiin pari viikkoa sitten Eevin puoliveljen luona vähän kuuntelemassa varttuneemman agility-ihmisen neuvoja ja muutenkin peuhaamassa isomman kaverin kanssa. Lisäksi oon netistä lukenut & katsellut videoita sellaisista jutuista, mitä tuolle tässä iässä voisi opettaa ja treenata.

Pari päivää sitten tänne tuli oikeen kunnolla lunta ja sitä on tullut joka päivä vain lisää! Kinosta on jo ihan hienoinen kerros. Eevi on aivan riemuissaan lumesta! Aluksi yritti kaivaa ja maistella sitä, mutta pian sitä oltiinkin jo juoksemassa hillotöntä rallia lumen pöllytessä perässä :D Voi sitä riemun määrää! Tässä roppa kaupalla kuvia lumisesta metsälenkistämme:









ja meidän kaksikko, joiden yhteiselämä on alkanut jo luistaa huomattavasti paremmin:


Eilen olin Seinäjoen kv koiranäyttelyissä ihmettelemässä aussieita ja totesin siinä sitten, että meidän Eevi on isompi kuin osa pentuluokassa esiintyneistä aussieista :D Mutta muutenkin kyllä hienoja aussieita siellä oli, varsinkin nartuista tykkäsin! Mutta Eevi tietenkin päihittää kaikki mennen tullen - mun mielestä ;-)

Mutta, eiköhän tässä ollut jo tekstiä ja kuvia riittämisiin! Palailen taas joskus... :D

Ja vielä viimeisenä neidin kasvukuva:

7 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Mikä objektiivi ja kamera sulla on?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mulla on runkona Canonin 550D ja putki 70-200mm 4L

      Poista
  2. Teille on heitetty Liebster Blog -haaste! :)
    http://foxtrotlady.blogspot.fi/2012/11/liebster-blog-haaste.html

    VastaaPoista
  3. Heippa! Olen seuraillut blogiasi jonkinaikaa. Nyt sain Liebster-haasteen ja halusin laittaa sinut listalleni koska tykkään tästä blogista! Olet kyllä näköjään tänään jo saanutkin saman haasteen :)No, ei kai se haittaa! Tämä haaste löytyy täältä http://kalaisi.blogspot.fi/
    Sulla on ihania kuvia täällä!

    VastaaPoista
  4. Miksen ole löytänyt tänne yhtään aikaisemmin?! Ihan älyttömmän ihana blogi ja vielä ihanampia kuvia. Tämä ei tee yhtään hyvää krooniselle pentukuumeelleni :--D Siitä huolimatta taidan liittyä viralliseksi lukijaksesi niin muistan piipahtaa täällä useammin :--)

    VastaaPoista
  5. Kiitos isosti kaikille yhteisesti! :-)

    VastaaPoista